Студентки ТНПУ здобули нагороди на чемпіонаті Європи з пауерліфтингу

Студентки ТНПУ здобули нагороди

 на чемпіонаті Європи з пауерліфтингу

З 7 до 12 травня 2024 року у місті Хамм (Люксембург) проходив Чемпіонат Європи з пауерліфтингу серед усіх вікових груп. Загалом за право бути найсильнішою державою європейського континенту, змагалися в складі 22 збірних команд країн-учасниць понад 250 спортсменів і спортсменок.

На цих змаганнях, у складі збірної команди України, успішно виступили студентки Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.

Студентки факультету фізичного виховання - медалістки чемпіонату Європи з пауерліфтингу
Студентки факультету фізичного виховання - медалістки чемпіонату Європи з пауерліфтингу

Так, серед юніорок вагової категорії до 47 кг не було рівних майстру спорту України міжнародного класу, студентці третього курсу факультету фізичного виховання ТНПУ  Марії Полянській, яка до золотої медалі у сумі триборства додала ще три золотих в окремих вправах, підтвердивши своїм результатом чинне спортивне звання.

Студентка четвертого курсу факультету фізичного виховання, член збірної команди України Софія Бздир посіла третє місце серед юніорок у категорії до 63 кг, як у сумі, так і в окремих вправах з повним комплектом бронзових нагород.

Результати наших студенток дозволили збірній команді України посісти перше командне місце серед юніорок.

Регіна Фурсенко - срібна призерка чемпіонату Європи
Регіна Фурсенко - срібна призерка чемпіонату Європи

Першокурсниця факультету фізичного виховання Регіна Фурсенко здобула срібну нагороду у сумі триборства серед дівчат у ваговій категорії до 69 кг. Спортсменка в окремих вправах посіла перше місце у присіданні зі штангою, друге місце у жимі штанги лежачи, а у становій тязі Регіна здобула бронзову нагороду. Ці результати допомогли збірній команді серед дівчат посісти першу сходинку п’єдесталу у командній першості.
Регіна Фурсенко (перша по центру в нижньому ряді) - чемпіонка Європи з пауерліфтингу в командній першості
Регіна Фурсенко (перша по центру в нижньому ряді) - 
чемпіонка Європи з пауерліфтингу в командній першості


Вітаємо наших студенток із високими результатами і бажаємо мирного неба та подальших високих здобутків у спорті і навчанні! Особлива подяка мужнім воїнам ЗСУ, завдяки яким ми маємо можливість виховувати сильну молодь!

Доцент Віктор Шандригось


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси