У ТНПУ говорили про психічне здоров’я з психологинею Ольгою Логвись (ФОТО)

У ТНПУ говорили про психічне здоров’я

з психологинею Ольгою Логвись


З нагоди Всесвітнього дня психічного здоров’я 12 жовтня 2021 р. у ТНПУ відбулася відкрита інтерактивна лекція «Турбота про себе – основа психічного здоров’я». Організували подію психологічна служба і Центр освітніх та психологічних інтерактивних технологій. 

У цьому заході взяли участь викладачі та студенти різних факультетів університету, а також практичні психологи. Серед слухачів були і студенти другого курсу ОПП «Журналістика» разом із кураторкою, доценткою кафедри журналістики О.Я. Мединською.

Лекторкою була Ольга Логвись, практичний психолог відділу у справах молоді ТНПУ,  членкиня ГО «Асоціація психологів вищої школи України» та Національної психологічної асоціації. 

На заході порушували питання депресії, емоційного вигорання,  соціальної моделі психічного здоров’я тощо. 

– Зазвичай вважалося, що здоров’я психіки є сферою лише медичного персоналу, зокрема лікарів-психіатрів. Але людина – соціальна істота. Вона має свої емоції, взаємодіє з іншими людьми, є учасником спільнот, виконує різноманітні соціальні ролі, живе в сім’ї, має коло своїх друзів, з якими постійно перебуває. Тобто усі фактори взаємопов’язані: біологічний,  психологічний і соціальний», – коментує психологиня усталене розуміння терміна «психічне здоров’я».

Учасників лекції ознайомили з  п’ятьма  способами щодо покращення психічного здоров’я. Ольга Логвись підкреслила, що у цьому списку вона б поставила три крапки, тому що його можна багато разів доповнювати відповідно до особливостей кожної людини.



Поради щодо підтримання психічного здоров'я
Поради щодо підтримання психічного здоров'я


Слухачі також проаналізували своє психічне здоров’я за чотирма критеріями: сенси, тіло, відносини і діяльність. В ідеалі ці сфери життя мають займати рівномірні частини життя. Лекторка надала рекомендації щодо регулярного аналізу усіх цих пунктів і збалансування їх у своєму житті.

Схема аналізу життя за критеріями сенси, тіло, відносини і діяльність
Схема аналізу життя за критеріями сенси, тіло, відносини і діяльність

Ольга Логвись ознайомлює учасників лекції з телефонами довіри

– Дякую за запрошення! Це дуже хороший досвід. Я думаю, що ми будемо його поширювати в своїй Асоціації, запрошувати студентів різних університетів. Нехай вони знайомляться прямо на цих заходах, слухають різний стиль викладання, адже це дуже цікаво, – поділилася враженнями Ірина Леонідівна Плаксієнко, доцентка кафедри екології, збалансованого природокористування та захисту довкілля, кандидатка хімічних наук Полтавського державного аграрного університету.

– Тема ментального здоров’я  є актуальною для сьогодення. Під час лекції Ольга Ярославівна зорієнтувала студентів у питаннях психічного здоров’я, закцентувала на важливості повноцінного функціонування всіх психічних процесів, як когнітивних, так і емоційно-вольових, надала практичні рекомендації, як  дбати про власне психічне здоров’я. Хочу подякувати організаторці заходу Ользі Логвись за запрошення, – зазначила кураторка групи Ж-21 Олеся Ярославівна Мединська.


– Дуже радію, що наш університет робить такі інформаційні заходи. Я змогла дізнатися багато цікавих термінів і розширила свій багаж знань із психології. У мене залишилися лише позитивні емоції», – розповіла про свою участь у події студентка групи Ж-21 факультету філології і журналістики Юлія Полов’юк.

На завершення лекції Ольга Логвись ознайомила учасників із списком контактів «Телефони довіри», які надають безкоштовну психологічну   допомогу. Також було продемонстроване відео, яке несло меседж : «Якою б складною не була ситуація, вихід є завжди».



Студентка групи Ж-21
факультету філології і журналістики
Магула Катерина


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси