Профілактична практика студентів у психологічній службі ТНПУ
Профілактична практика студентів у

 психологічній службі ТНПУ


Майбутні психологи, студенти 3 курсу психолого-педагогічного відділення факультету педагогіки і психології, проходили профілактичну практику з 1 по 12 листопада 2021 року у відділі у справах молоді.


Найперше практиканти ознайомилися із діяльністю практичного психолога університету, його документацією, видами роботи з молоддю. 
Серед поставлених методистом практики завдань було:

- Розробити та провести профілактичну бесіду зі студентами 1 курсу;
- Розробити інформаційно-просвітницький буклет з теми бесіди;
- Написати інформаційно-просвітницький пост у соцмережах на сторінках «Психологічної служби».

Студентка Залуга Віра опрацювала тему конфліктів в студентському середовищі і провела онлайн-заняття на тему «Як уникнути конфліктних ситуацій та способи їх подолання» з першокурсниками хіміко-біологічного факультету. Віра вміло поєднала теоретичні та інтерактивні методи. Запропонувала пройти також опитування «Чи конфліктна я особистість?». По завершенню учасники отримали буклет з порадами щодо вирішення конфліктних ситуацій.

Профілактична практика студентів у психологічній службі ТНПУ

Студентка Валерія Бондар підготувала і провела просвітницько-профілактичний бесіду на тему «Я – студент. Адаптація до нових умов» зі здобувачами 1 року навчання факультету іноземних мов. Учасники поділилися своїм новим досвідом, проблемами адаптації. Валерія  розповіла про основні складові соціально-психологічної адаптації, труднощі з якими може стикнутися студент тощо. Практикантка також запропонувала першокурсникам пройти опитування на тему «Самооцінка студента-першокурсника». На завершення переглянули відео з влучними порадами стосовно теми.

Профілактична практика студентів у психологічній службі ТНПУ

Просвітницьку бесіду на тему «Профілактика алкоголізму серед молоді» провів студент Леньків Володимир з першокурсниками фізико-математичного факультету (спеціальність фізика). На початку заняття обговорили поширені міфи та факти про алкоголь, які побутують у молодіжному середовищі.  Володимир презентував свої напрацювання, використовуючи статистичні дані стосовно проблеми алкоголізму, продемонстрував відеосюжет про шкідливість вживання алкоголю. А також розробив буклет відповідно до тематики бесіди.

Профілактична практика студентів у психологічній службі ТНПУ

Бесіду на тему толерантності з майбутніми психологами та журналістами провела третьокурсниця Софія Жиганова. Методом мозкового штурму та мікрофону учасники з’ясували для себе розуміння понять «толерантність» та «толерантна особистість». Студенти пройшли невеликий тест на тему «Наскільки я толерантний? ». Працюючи у групах розглянули толерантність у 4-х аспектах – філософському, соціологічному, педагогічному та політичному. 

Профілактична практика студентів у психологічній службі ТНПУ


Майбутні психологи на профілактичній практиці показали себе з хорошої сторони, проявляючи ініціативність, активність, організованість та професійність. Зважаючи на дистанційне навчання, заходи відбувалися у онлайн-форматі.

Практичний психолог
Відділу у справах молоді
Ольга Логвись


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси