Для першокурсників ТНПУ провели тренінг  «Маніпулювання: «мистецтво», що руйнує зсередини» (ФОТО)

Для першокурсників ТНПУ провели тренінг

«Маніпулювання: «мистецтво»,

що руйнує зсередини»


З  2 по 30 листопада першокурсники групи АУП-17 факультету іноземних мов взяли участь у соціально-психологічному онлайн-тренінгу «Маніпулювання: «мистецтво», що руйнує зсередини». 

Організаторами виступили Центр освітніх та психологічних технологій за підтримки психологічної служби ТНПУ ім.В.Гнатюка. Програму соціально-психологічного тренінгу розробили та реалізували магістранти кафедри психології розвитку та консультування факультету педагогіки і психології під керівництвом доцентки Зоряни Адамської в рамках навчальної дисципліни «Психологія маніпулювання».

тематика_тренінгу
Тематика тренінгу

Загалом було проведено 4 заняття, кожне з яких проводили по 2 тренери-магістранти. 

очікування_учасників
Очікування учасників

одна_із_вправ
Одна із вправ

асоціації_учасників
Асоціації учасників

Враженнями від отриманого досвіду діляться тренери-магістранти. 

Андріана Вей:
 «Тренінг в онлайн-форматі – це  виклик та особливий досвід, я вважаю, що ми плідно попрацювали. Особлива вдячність учасникам, нашій викладачці Зоряні Михайлівній Адамській, яка допомагала та супроводжувала нас, та моїм одногупникам, адже це наша спільна робота. А також дякую ТНПУ за таку чудову можливість!»

Зоряна Стельмах:
«Участь у тренінгу в ролі тренера - це незабутній досвід. Була рада співпрацювати з людьми, що справді цікавляться психологією, і в особливості тим, як протидіями маніпулюванню».

Юрій Дудник:
«Нам завжди приємно спостерігати за особистісним розвитком учасників, кращим розумінням себе. Саморозкриття себе іншим та самому собі, особливо на 1 курсі навчання, просто життєво необхідний крок і ми разом з учасниками досягли у цьому хороших результатів. Тому маємо підстави вважати, що отриманий в ході тренінгу досвід дійсно став частиною власного досвіду».

Сергій Бухвалов:
«Ми приклали багато зусиль до розробки цього тренінгу, особливо завдячуємо нашій викладачці Зоряні Михайлівній, що супроводжувала і допомагала нам протягом усього періоду проведення тренінгових занять. Це був дуже корисний досвід для нас, як тренерів, а також для учасників, що змогли пізнати більше тему маніпулювання. Не лише учасники навчалися чомусь новому але й ми могли пізнати від них щось цікаве та корисне для нас. Приємно бачити людей, що цікавляться та бажають більше пізнати психологію та себе загалом».

У формі зворотнього зв’язку на запитання «Що найбільше сподобалось?» учасники відповіли: групові заняття, інтерактив, спілкування, приклади конкретного відео, де чітко видно різні маніпуляції тощо.  «Що корисного/нового ви дізналися?» - як протидіяти маніпуляціям, та як не стати жертвою маніпулятора.

Активні учасники отримали сертифікати Центру освітніх та психологічних інтерактивних технологій. 

сертифікат_учасника
Сертифікат учасника

Щира подяка за сприяння та підтримку кураторці групи АУП-17 Оксані Куцій. 



Практичний психолог
відділу у справах молоді ТНПУ
Логвись Ольга

До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси