““Пташками” кишить все небо”: доцент ТНПУ, військовий Валерій Панченко отримав від рідного вишу антидронну рушницю

““Пташками” кишить все небо”: доцент ТНПУ, військовий Валерій Панченко отримав від рідного вишу антидронну рушницю 

Інженерно-конструкторська група ТНПУ передала військовослужбовцям 53 бригади антидронну рушницю. Прийняв нове обладнання доцент кафедри теорії і практики перекладу ТНПУ, а на час війни — наш захисник, головний сержант Валерій Панченко на псевдо Професор.

Обладнання, яке сьогодні було передане, вже успішно випробуване у військових частинах, адже понад два десятка таких рушниць, сконструйованих у ТНПУ, рятують життя наших воїнів на фронті. 

Рушниця призначена для примусової посадки ворожих дронів. Валерій Панченко уже має досвід роботи з подібними литовськими зразками. Каже, що така зброя є необхідною, адже наша війна це — війна дронів, хоч на початку їх не було у жодної зі сторін.

“Пташками кишить все небо, там на передовій найчастіше чуємо дуже характерний звук пропеллера,  — розповів Професор. — За допомогою антидронних систем ми робимо примусову посадку дронів: вони зависають в повітрі, поки не закінчиться заряд, а потім опускаються на землю". 

Трофеями ворожі квадрокоптери стають нечасто — окупанти їх підступно нашпиговують різного роду небезпекою. Залишають наші воїни лише ті, які проходять спеціальну перевірку. 

Антидронна зброя відмінно служить для відводу небезпеки і рятує найцінніше — життя захисників, є ефективним інструментом в арсеналі українських сил у боротьбі із сучасними загрозами.

Передачу рушниці ініціювала конструкторська група, яка працює над різними технічними рішеннями для збройних сил.

Ректор ТНПУ Богдан Буяк подякував військовим за активну оборону країни і величезний внесок, який важко переоцінити. Підкреслив, що кожен на своєму фронті працює заради спільної головної мрії. Зокрема співпраця між університетом і військом сприяє не лише розвитку технологій, а й зміцненню обороноздатності, що є дуже відрадно. Запевнив, що інженерно-конструкторська група ТНПУ продовжить свою важливу роботу для забезпечення військових новими технічними рішеннями.

Провідний фахівець зі зв'язків із громадськістю ректорату ТНПУ Оксана Чмиленко 


 



До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси