Вдячність та підтримка: колишнього студента ТНПУ, сержанта ЗСУ Степана Барну зустріли з особливими подарунками

Вдячність та підтримка: колишнього студента ТНПУ, сержанта ЗСУ Степана Барну зустріли з особливими подарунками


Випускникові ТНПУ, захисникові України, сержанту 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс" Степану Барні університет передав черговий екземпляр антидронної рушниці, створеної за підтримки Громадської ради при Тернопільській ОВА, а також два FPV дрони. 

Антидронна рушниця для "Едельвейсу"

Тимчасом університетська спільнота зорганізувалася і активно долучається до оголошеного нещодавно збору коштів на запчастини до необхідного для ЗСУ обладнання. 

 Степан Барна висловив вдячність волонтерському руху ТНПУ і впевненість, що обладнання виконає головні завдання в зоні відповідальності мотопіхотного батальйону і наблизить перемогу. 

— Лінія фронту бригади сягає більше 20-ти кілометрів, кучність дронів з російської сторони — висока, важливо вчасно реагувати, щоб звільнити простір від ворожих “камікадзе” та спостережних “мавіків”, тому кожна антидронова рушниця — це врятоване життя і збільшення потужності української армії, а це — найважливіше, — зазначив сержант. — Наша бойова бригада — давно на фронті, формуються нові підрозділи, потрібно розширювати можливості для додаткових засобів ураження. 

Роман Марценишин, заступник голови громадської ради при ТОВА, в свою чергу наголосив, що робиться все можливе для перемоги, а це — лиш маленький внесок. Кожен у своїй сфері діяльності максимально старається, щоб якнайшвидше вигнати ворога з української землі. 

Ректор університету Богдан Буяк висловив підтримку і гордість за випускника та захисника України Степана Барну, наголосив на важливості об'єднання зусиль для забезпечення необхідного обладнання для ЗСУ. У цей важливий час кожен внесок, незалежно від його розміру, має велике значення для обороноздатності та перемоги України.


Провідний фахівець зі зв'язків із громадськістю ректорату ТНПУ Оксана Чмиленко 


Два FPV дрони для ЗСУ



Збір на FPV дрони триває



 

До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси