Значок Майстра спорту з рук ректора ТНПУ: про успіхи, що не знають перешкод

Значок Майстра спорту з рук ректора ТНПУ: про успіхи, що не знають перешкод


Ректор ТНПУ Богдан Буяк вручив посвідчення і значок Майстра спорту України міжнародного класу, студентці факультету фізичного виховання, члену дефлімпійської збірної команди України з дзюдо Софії Волянюк. 

У минулому році Софія здобула “срібло” на чемпіонаті Європи у своїй ваговій категорії і стала чемпіонкою у командному заліку, що дало підставу їй присвоїти звання майстра спорту України міжнародного класу.


Леона Уруського, наставника Софії, також випускника ТНПУ, двічі заслуженого тренера України ректор університету нагородив грамотою стейкхолдера. 


Зустріч з цієї нагоди відбулася днями у стінах головного корпусу вишу. У ній також взяли участь декан факультету фізичного виховання Віктор Шандригось і перший тренер спортсменки заслужений тренер України Леон Уруський.

Софія Волянюк розповіла, що їй комфортно навчатися в Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка, де створені всі умови для поєднання навчання із спортом.

Цей сезон, за словами спортсменки, є доволі напруженим. Після кількох етапів навчально-тренувальних зборів вона вирушає на чемпіонат світу, де будуть розігруватися путівки на Дефлімпійські ігри (це найвідповідальніші змагання серед спортсменів, які не чують).


Богдан Богданович подякував за наполегливість і неймовірну силу духу, найкраще представлення України на світовій спортивній арені, презентацію в міжнародному просторі ТНПУ ім. В. Гнатюка, побажав успішного навчання і подальших спортивних успіхів. 


– За останні кілька років завдяки керівництву університету і колективу викладачів створені умови для навчання і занять спортом для провідних студентів-спортсменів представників регіонального центру «Інваспорт», – зазначив декан факультету фізичного виховання. – Зараз на факультеті навчається десять висококваліфікованих спортсменів-дефлімпійців з волейболу, легкої атлетики, футболу, вільної і греко-римської боротьби, дзюдо, які є призерами й переможцями чемпіонатів світу, Європи, України, два призери Дефлімпійських ігор.


Про значення освіти у соціалізації спортсменів-дефлімпійців розповів Леон Руський та навів приклади їх працевлаштування за фахом. Також поділився секретами власного успіху. До слова, Леон вільно володіє жестовою мовою і відчутно всією душею вболіває за підопічних. 

Софія подякувала ректору, керівництву факультету фізичного виховання і колективу викладачів, зазначивши, що у її спортивних здобутках є значна частка їхньої праці і підтримки та презентувала університету спортивний сувенір.

Зустріч пройшла у сприятливій атмосфері, де учасники обговорили роль спорту у формуванні особистості, поділилися досвідом та побажали один одному нових здобутків та взаємного натхнення.


Декан факультету

фізичного виховання ТНПУ Віктор Шандригось, 

провідний фахівець зі зв'язків із громадськістю

ректорату ТНПУ Оксана Чмиленко







До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси